Rippikoulu

Merimaskun seurakunnan rippikoulu 2017


Rippikoulukirje postitetaan viikolla 37. Kirjeessä on info rippikoulun järjestämisestä sekä ilmoittautumislomake.
Osa rippikoulusta järjestetään leirimuotoisena Naantalin seurakuntien yhteisessä leirikeskuksessa Soiniemessä.
Leirijakso on 26.6.-30.6., konfirmaatio on 2.7. Merimaskun kirkossa.

Alla oleva ilmoittautumislomake avautuu mahdollisesti suojattuun tilaan, klikkaa "ota muokkaus käyttöön" tämän jälkeen täytä lomake, tallenna, laita sähköpostin liitteeksi otsikolla "Rippikoulu ilmoittautuminen" lähetä sähköposti markku.ahlstrand@evl.fi  
Voit myös postittaa sen osoitteella: Merimaskun seurakunta Rippikoulu Kukolaistentie  36 21160 Merimasku

Rippikoulu on seikkailu jonka voi kokea vain kerran

Rippikoulu on evankelisluterilaisen kirkon kasteopetusta. Siellä voit pohtia yhdessä muiden kanssa elämään ja uskoon liittyviä asioita. Tutustut sen kirkon uskoon, johon sinut kasteessa liitettiin.
Voit käydä rippikoulun ryhmässä tai yksityisesti, leiri-, päivä- tai iltarippikoulussa. Jos pidät liikunnasta, voit mennä liikuntapainotteiseen rippikouluun tai vaikkapa vaellusriparille. Vaikka rippikouluja on monenlaisia, voidaan rippikoulu aina tiivistää kolmeen sanaan: elämä, usko ja rukous.

Lue lisää rippikoulusta  
Katso myös www.ripari.fi-sivusto

Oman seurakuntasi rippikouluun liittyvistä asioista voit kysellä kirkkoherranvirastosta, kirkkoherralta tai diakoniatyöntekijältä, ks. Yhteystiedot


Konfirmaatio - Siunausta uuteen elämänvaiheeseen

Suurin osa suomalaisista konfirmoidaan teini-ikäisenä käydyn rippikoulun yhteydessä. Rippikoulu ja konfirmaatio tarjoavat mahdollisuuden pohtia elämää ja pysähtyä katsomaan missä nyt mennään.
Konfirmaatiossa on kyse samasta armosta kuin kasteessa. Jumala haluaa vahvistaa konfirmoitavaa uskossa ja siunata uudessa elämänvaiheessa.
Kummit voivat konfirmaatiossa osallistua nuoren siunaamiseen seurakunnan työntekijöiden kanssa. Konfirmaatiossa koko seurakunta rukoilee nuoren puolesta. Nuoret osallistuvat ensimmäistä kertaa itsenäisesti ehtoolliselle.
Lue lisää konfirmaatiosta ja esim. rippijuhlan järjestämisestä

Naantalin seurakuntayhtymä