Diakoniatyö

ÄLÄ JÄÄ YKSIN KUN SINULLA ON VAIKEAA !

Diakoniatyö palvelee kaiken ikäisiä ihmisiä. Voit ottaa yhteyttä diakoniatyöntekijään, kun tunnet itsesi yksinäiseksi, pohdit hengellisiä kysymyksiä, olet menettänyt läheisesi, haluat keskustella ihmissuhteistasi, terveydellisistä-, tai taloudellisista ongelmista, tai kun voimasi ovat lopussa ja tarvitset jonkun avuksi järjestelemään asioitasi.

Diakonia pyrkii toimimaan siten, että ihmisarvoinen ja oikeudenmukainen elämä toteutuisi jokaisen kohdalla.

Diakoniatyöntekijää sitoo vaitiolovelvollisuus! Ota siis rohkeasti yhteyttä !

Kotikäynnit
Diakoniatyöntekijä käy tervehtimässä seurakuntalaisia kotona. Etenkin vanhempaa väkeä, yksinäisiä ja sairaita. Kotikäyntiä voi myös pyytää.

Syntymäpäivät
Merimaskun seurakunnassa onnitellaan syntymäpäiväsankareita seuraavasti:
Diakoni tai kirkkoherra käy onnittelukäynneillä 90-vuotta sekä yli 90-vuotta täyttävien luona. Nämä onnittelukäynnit diakoni sopii puhelimitse.

Onnittelukortti lähetetään 86-89 -vuotta täyttäville. Kortissa tarjotaan mahdollisuutta kutsua diakoni tai kirkkoherra onnittelukäynnille.

Yhteinen syntymäpäiväjuhla järjestetään 2017 lokakuussa, 70-, 75-, 80 sekä 85-vuotiaille. Kutsut lähetetään syyskuussa 2017.

Kaffepaussi
Kaffepaussille kutsutaan seurakuntalaisia noin kerran kuussa virkistäytymään ja rupattelemaan kahvin ja leivonnaisen kera. Luvassa on myös pientä ohjelmaa.

Keskiviikon kahvihetki
kokoaa vanhustentalon ja ympäristön asukkaita vanhustentalon aulaan kodikkaaseen kahvihetkeen.

Perhetyö
Perhe-elämän solmukohdissa diakoniatyö jakaa huolesi lasten elämästä, omasta jaksamisesta, elämän kriiseissä, taloudellisista vaikeuksista  ja monissa muissa elämäntilanteissa. Tarvittaessa diakoni voi ohjata sopivan asiantuntijan luokse.

Yhteisvastuukeräys
Diakoniatyöntekijä toimii Yhteisvastuukeräyksen keräyspäällikkönä. Keräys toteutetaan käyttämällä pankkisiirtolomaketta joka lähetetään kuntatiedotteen mukana kaikkiin koteihin sekä lipaskeräyksenä seurakunnan tilaisuuksissa.

Seurakuntaretket
Vuosittain tehdään seurakuntaretki, jossa tutustutaan eri paikkakuntien kirkkojen lisäksi taide- ja muihin kulttuurikohteisiin.  

Laitoskäynnit
Diakoniatyöntekijä käy Naantalin vanhainkodeissa ja ryhmäkodeissa tervehtimässä merimaskulaisia tai pitämässä hartaushetkeä yhdessä kanttorin kanssa.

Käsityöpiiri
Käsityöpiiri on samalla lähetyspiiri, jossa kudotaan ”Äiti Teresa”-peitteitä ja valmistetaan tarpeen mukaan muihin ajankohtaisiin kohteisiin avustustavaraa.

Diakoniatyöntekijää voit tavata myös mm.  
Kultaisen iän kerhossa, seurakunnan ja Vanhusten tuen yhteisessä kerhossa,
rippikoulussa tai avustamassa jumalanpalveluksessa

Vapaaehtoisia tarvitaan
Otamme ilolla vastaan vapaaehtoisten apua erilaisissa tehtävissä. Kysy Katjalta lisää.

Naantalin seurakuntayhtymä